0.9 C
Ljubljana
Saturday, December 4, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Blockchain Zimbabvejski minister naznanja zanimanje CBDC zaradi govoric o sprejetju Bitcoina

Zimbabvejski minister naznanja zanimanje CBDC zaradi govoric o sprejetju Bitcoina

Ministrica Monica Mutsvangwa je pojasnila, da Zimbabve ne razmišlja o uvedbi kriptovalut ali Bitcoina.

1200

Skupni ogledi

00

Skupaj deleži

Zimbabwe minister signals CBDC interest amid Bitcoin adoption rumorsZimbabwe minister signals CBDC interest amid Bitcoin adoption rumorsZimbabwe minister signals CBDC interest amid Bitcoin adoption rumorsZimbabwe minister signals CBDC interest amid Bitcoin adoption rumors

Zimbabvejski minister za informacije je javno zavrnil nenehne govorice o državi, ki razmišlja o uvedbi kriptovalut in bitcoina (BTC). Namesto tega je ministrica Monica Mutsvangwa pojasnila, da vlada Zimbabveja želi eksperimentirati z digitalno valuto centralnega bančništva (CBDC).

Govorice o sprejetju kriptovalute v Zimbabveju so se sprožile na podlagi številnih poročila citirajo Charlesa Wekweteja, stalnega sekretarja predsednikovega urada, ki pravi, da se vlada pogovarja s podjetji zasebnega sektorja, da bi pomagala pri uvedbi kriptovalute v državi.

Samo en dan po poročilih je Mutsvangwa šel na sestanek v kabinetu, da bi zavrnil zahtevke za sprejetje kriptovalute:

»Vlada želi zagotoviti narodu, da ne razmišlja o uvedbi druge valute v gospodarstvu, kot so poročali v nekaterih delih medijev. Naša lokalna valuta je zimbabvejski dolar (ZW$) in ne kriptovaluta.«

Še več, minister pojasnil, da vlada Zimbabveja sledi stopinjam drugih držav s preučevanjem “CBDC v nasprotju s kriptovalutami, bitcoini ali kakršno koli obliko izvedenih finančnih instrumentov.”

Pomembno je omeniti, da so CBDC digitalni žetoni, ki jih izda vladna centralna banka. Če bodo predstavljeni v Zimbabveju, bodo digitalni žetoni vezani na zimbabvejski dolar in bodo imeli denarno vrednost lokalne valute v realnem času.

Vlade po vsem svetu eksperimentirajo z maloprodajnimi in veleprodajnimi CBDC-ji, da najdejo cenejše alternative za čezmejna plačila, hkrati pa povečajo svojo sposobnost sledenja transakcijam za preprečevanje pranja denarja in drugih goljufivih dejavnosti.