15 C
Ljubljana
Saturday, September 25, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Zimbabvejski pravnik Fintech in zagovornik potiska kripto regulacijo prek zakona o zasebni...

Zimbabvejski pravnik Fintech in zagovornik potiska kripto regulacijo prek zakona o zasebni zakonodaji

Zimbabwean Fintech Lawyer and Proponent Pushes for Crypto Regulation via Private Legislative

Zimbabvejski fintech odvetnik, Prosper Mwedzi, je pred kratkim sprožil postopek, ki želi zagotoviti prepoznavanje in regulacijo kriptovalut. V okviru tega postopka zakona o zasebnih članih se bo v parlamentu Zimbabveja razpravljalo o zakonodajnem predlogu, ki so ga sprožili zasebniki. Če bo zakon o kripto regulaciji uspel pridobiti potrebno podporo, bo to del nacionalne zakonodaje države.

Medtem poskus Mwedzija, da z zasebnim računom uvede regulacijo v kriptoprostor Zimbabveja, prihaja več kot dve leti po tem, ko je Zimbabvejska rezervna banka (RBZ) izdal javno svetovanje proti trgovanju s kriptovalutami. Za posodobitev napredka zasebnega računa je Terence ZImwara iz Bitcoin.com News pred kratkim stopil v stik z Mwedzi. Spodaj so odgovori Mwedzija na sklop vprašanj, ki so mu bila poslana.

Bitcoin.com News (BCN): Ali lahko za začetek poveš nas, kaj vas je spodbudilo, da ste šli po poti zakona zasebnega člana?

Prosper Mwedzi (PM) ): Od poskušamo regulatorje razmisliti o prihodnosti digitalnih sredstev v našem gospodarstvu , vendar ni bilo nobenega pomembnega sodelovanja ali napredka. Če gremo po poti zasebnega računa, je znak frustracije zaradi neukrepanja regulatorjev, saj menimo, da smo izčrpali vse druge razpoložljive načine.

BCN: Nam lahko na kratko poveste, za kaj gre v resnici v tem procesu?

PM: Predlog zakona je namenjen omogočanju inovatorjem in podjetnikom, da delujejo v trg pod nadzorom rezervne banke. Ta lahko vzpostavi ravnovesje med zaščito javnosti in omogočanjem inovacij. Zimbabvejska ustava določa, da lahko državljani sprejmejo zakone na svojem interesnem področju po postopku zasebnega zakona, čeprav to ni zelo pogosto.

BCN: Kakšno je trenutno stanje na računu in kakšen je bil odziv?

PM: Trenutno poskušamo ozavestiti tehnologijo in oblikovati zavezništva z zainteresiranimi stranmi za promocijo zakona v javnosti. Tveganje, da se račun sprejme po postopku, ko manj ljudi razume tehnologijo, zlasti v Parlamentu, je, da jo lahko sestrelijo v prvi obravnavi in ​​bi bilo to katastrofalno.

BCN: Kako ocenjujete možnosti računa za uspeh glede na dejstvo, da so v preteklosti že poskušali kaj podobnega, vendar to na koncu ni uspelo?

PM: Upamo, da bo svetovni razvoj pomagal Parlamentu razmisliti o naslednjih korakih v korist država.

Trenutno, Zimbabve v primerjavi s sosednjimi državami, kot je Južna Afrika, kjer oblikovalci politik in zakonodajalci spodbujajo k hitremu uveljavljanju države v digitalno dobo, v tem prostoru zaostaja To je nepristranska zadeva in ne bi smela biti sporna.

BCN: Ali so po vašem mnenju zimbabvejski regulatorji zdaj pripravljeni sprejeti digitalna sredstva ali še vedno sledijo pristopu čakanja in vidika?

PM: Videti je, da jemljejo pristop počakajte in glejte, vendar tudi mislim, da vrzel v znanju na tem področju vpliva na smiselne ukrepe regulatorjev na terenu, ker nimajo strokovnega znanja.

BCN: Poleg te pobude, kaj še počnete, da bi pomagali rasti zimbabvejskemu kripto prostoru?

PM: Prizadevali smo si predvsem na področju izobraževanja, da bi ljudje spoznali prednosti te tehnologije v naših ekonomskih razmerah. Mlade spodbujamo k sodelovanju v tej panogi, ki hitro raste in je zdaj vredna več kot 2 bilijona dolarjev. Če koga zanima gradnja izdelkov v tem prostoru, lahko pomagamo pri financiranju iz VC. Ponujamo tudi storitve usposabljanja.

BCN: Kakšen vpliv ima Covid – Zaprto gospodarstvo je imelo kripto industrijo v Zimbabveju?

PM: Mislim, da je to pozitivno vplivalo, ljudje so imeli več časa v rokah in so iskali nove veščine in je vstopil v kripto. Čeprav je težko količinsko izmeriti, je to naše stališče.

BCN : Kaj mislite so nekatere ovire, s katerimi se kripto navdušenci še vedno srečujejo?

PM: Trenutno je Zimbabve izključen na številnih platformah in trgovcem predstavlja izziv dostop do menjalnih storitev in tudi za financiranje računov. Rekel bi, da so rampe za kripto še vedno ovira in tudi rampe, čeprav je slednje manjši problem, saj so vedno kupci na lokalnem trgu, ko nekdo želi prodati. Omenil bi tudi pomanjkanje znanja za začetek kriptografije.

Učili smo nove posvojitelje in poudarjali tveganja in priložnosti v kripto. Prav tako bi rekel, da je ureditev slon v sobi – trenutna prepoved bančnemu sektorju servisiranja kripto dejavnosti je velika in resnična ovira.

Kakšna so vaša razmišljanja o pobudi Mwedzija? Povejte nam, kaj mislite v spodnjem oddelku za komentarje.

The Flip Side of NFTs: A Glimpse Into the Artists' Unique Perspectives

The Benefits of Coupling Ethereum With Bitcoin Cash: Smartbch Sidechain Testnet Is Now Public

Zasluge za slike : Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Izjava o omejitvi odgovornosti : Ta članek je samo v informativne namene . Ne gre za neposredno ponudbo ali pridobivanje ponudbe za nakup ali prodajo ali za priporočilo ali potrditev kakršnih koli izdelkov, storitev ali podjetij. Bitcoin.com ne ponuja naložbenih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor ne odgovarjata neposredno ali posredno za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno ali povezano z uporabo ali zanašanjem na katero koli vsebino, blago ali storitve, omenjene v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments