15.4 C
Ljubljana
Tuesday, October 4, 2022

Zircon Finance zažene glavno omrežje za ublažitev trajne izgube na Moonriverju

- Advertisement -

Trajna izguba se nanaša na situacijo, v kateri trgovci prekinejo izgubo sredstev, ki so jih prej namenili zagotavljanju likvidnosti v likvidnostni sklad.

125 Skupaj ogledov

23 Skupni deleži

Zircon Finance, računalniški izdelovalec trga (AMM) in decentralizirana alternativa na Moonbeamu, je uvedel odprtje glavnega omrežja za obvladovanje izzivov vlagateljev, povezanih s trajnimi izgubami pri decentraliziranih financah (DeFi).

Netrajna izguba se nanaša na situacijo, v kateri trgovci izgubijo vire, ki so jih prej namenili zagotavljanju likvidnosti v likvidnostni sklad za pridobivanje zaslužka z delom donosov. Omrežje glavnega omrežja, poimenovano Zircon Gamma, si prizadeva preprečiti takšne izgube z enostransko likvidnostjo prek omrežja Moonriver, ki tranše ali razdeli nevarnosti med nestanovitno kriptovaluto in stabilnim kovancem.

Za ponazoritev, v primeru sklada ETH/USDC Zircon dovoljuje Etherju (ETH), da obdrži slonovo publiciteto, hkrati pa zagotavlja varnost prek stabilnega kovanca USD Coin (USDC). Tako učinkovito kot glavno omrežje dovoljuje kateremu koli vidiku, da razvije nadomestila za zamenjavo.

Kot je razložil Zircon, bazeni likvidnosti Glide občudujejo ETH, ki podvoji svoje dobre točke v primerjavi s tradicionalnimi bazeni, kljub temu ostajajo na živčnost zaradi nestalne izgube. Po drugi strani pa AMM-ov notranji mehanizem Async LPing zmanjša živčnost za najmanj 23%.

Mehanizem to počne tako, da spodbudi bazene likvidnosti, da obnovijo zaloge napačnega ETH, financiranega z delom zasluženih stroškov. . V pogovoru za Cointelegraph je Andrey Shevchenko, soustanovitelj podjetja Zircon, natisnil, da je njegov navdih za razvoj te vrste stroja izviral iz želje trgovcev po prilagodljivi rešitvi brez dovoljenj, in izjavil:

Preveč Američanov, ki so jih požgale ekipe, ki dajejo sprejemljive, a zavajajoče trditve o izključitvi ali nadomestilu trajne izgube. V nekaterih okoliščinah mehanizem (živahni dinamični naboji), ki ga zagotavljajo lepo, v bistvu ne izvaja ničesar drugega. Shevchenko je priznal očitne pogoje neuspeha v primeru, da žeton strmoglavi na 0 $, kljub temu pa je trdil, da “cirkon kljub temu dovolj zmanjša, da stalne izgube pretvori v ne-situacijo. Še več, lahko ga bomo uporabili kot orožje za ustvarjanje izbir.”

V primerjavi z obstoječimi igralci iger, ki postavljajo varnost pred kratkotrajno izgubo, je Shevchenko skrbel za raznolike mehanizme za neuspešno veljavnost, ki podpirajo ponovno uravnoteženje bazenov likvidnosti. Po drugi strani pa je strankam predlagal, naj upoštevajo svoj pregled, ko izbirajo svoje nakupovalne in prodajne pare, poleg tega pa je dodal, da je “to popolnoma ekonomičen stroj, ki temelji na spodbudah in za katerega lahko preprosto zahtevate, da deluje 99% časa.”

Tako učinkovito kot varovanje strank pred trajnimi izgubami Zirconov razlikovalni dejavnik vključuje zagotavljanje likvidnosti neposredno za stabilne kovance in veliko cenejše stroške zamenjave. “Na splošno bomo veliko cenejša in izjemno likvidna možnost za zamenjavo česar koli drugega zunanjosti v bistvu razširjenih parov na Uni V3,” je zaključil Shevchenko.

Povezan: Likvidnostni protokol uporablja stabilne kovance za bodite prepričani, da ni trajne izgube

Bela knjiga, ki jo je pravkar predstavil Dealer Joe, je protokol DeFi, ki v celoti temelji na Avalancheu, za katerega naj bi prav tako zaupali, da je rešil lokacijo trajne izgube.

/4 Nestalna izguba

Zagotovo je ena od v bistvu prevladujočih težav z Uniswap V3 ta, da nestalna izguba v celoti presega stroške zamenjave .

Iskanje, ki ga je izvedla skupina @Bancor, je pokazalo, da 23 % Uniswap V3 LP-jev izgubi denar.

Liquidity Book rešuje ta projekt z uvedbo spremenljivih stroškov zamenjave.

— Investitor DeFi (@TheDeFinvestor) avgusta 50, 2022 V beli knjigi je opisana uporaba knjige likvidnosti (LB), ki uvaja spremenljive stroške zamenjave za “predstavitev trgovalcev z ničelnimi posli ali posli z nizkim odstopanjem.”

93310

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -