19.6 C
Ljubljana
Sunday, July 25, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Bitcoin novice Zlato zasenči Bitcoin v drugem četrtletju, tudi po objavi najhujšega meseca po...

Zlato zasenči Bitcoin v drugem četrtletju, tudi po objavi najhujšega meseca po letu 2016

Zlato naj bi v drugem četrtletju leta 2021 prekašalo Bitcoin (BTC).

Unča zlata je narasla z 1 USD, 707. 41 1. aprila na več kot 1 USD, 750 v še vedno delujočem juniju 30 seja. To je pomenilo približno 3,9-odstotni skok v primerjavi s četrtletjem. Medtem se je Bitcoin strmoglavil za več kot 40% do pod $ 35, 000 po dolivanju blizu $ 65, v sredi aprila, vse v istem obdobju.

Inverzna korelacija med trgi Bitcoin in zlatom se je še posebej povečala aprila in maja 2021. Analitiki JPMorgan so maja ugotovili, da so veliki institucionalni vlagatelji svoj denar zavrnili s precenjenih kriptotrgov, da bi iskali navzgor priložnosti v zlatu.

Sklicujoč se na podatke Bitcoin Futures na trgovski borzi v Chicagu (CME), Analitiki JPMorgan so povedali, da vlagatelji likvidirajo svoja stališča že od oktobra 2020. Medtem so se prilivi kapitala v sklade, s katerimi se trguje na borzi, z zlatom, povečali v skladu z odlivi Bitcoin trga. Izvleček poročila se glasi:

“Slika toka bitcoinov se še naprej poslabšuje in kaže na nadaljnje krčenje institucionalnih vlagateljev. V zadnjem mesecu so bitcoin terminski trgi doživeli svoja najmočnejša in bolj vzdržna obdobja. likvidacija, odkar se je lani oktobra začel vzpon bitcoinov. “

Bitcoin in zlato sta se v prvih dveh mesecih drugega četrtletja gibala skoraj obratno. Vir: TradingView.com

Banka je ugotovila, da so institucionalni vlagatelji morda Bitcoin obravnavali kot prekupljeno sredstvo, še posebej, ker je vodilna kriptovaluta narasla s 3 dolarjev 858 marca 920 do samo sramežljivih dolarjev 50, do aprila 2021 – a 1, 584% dobička. Medtem je zlato doseglo 2 USD 546 . 78 za unčo v avgustu 2020, po katerem se je znižal na samo 1 USD 676. 866 unča v marcu.

Borba v varnem pristanu

Tudi rotacijska naložbena strategija od Bitcoina do zlata izbral zagon, potem ko je Elon Musk kritiziral kriptovaluto zaradi ogljikovih odtisov, tako da je začasno ustavil sprejem le-te kot plačilo za svojo paleto električnih avtomobilov Tesla.

maja 19, takoj po tem, ko je Musk podvojil svoj napad na trg Bitcoin, in izjavil, da bi lahko imel Teslo raztovorite celotno zalogo BTC v višini 1,5 milijarde dolarjev, Bitcoin se je strmoglavil 30%. Medvedja pristranskost se je povečala tudi po tem, ko je Kitajska objavila popolno prepoved kriptovalutnih dejavnosti, vključno z rudarskimi operacijami, ki so prispevale velik del celotne računalniške moči Bitcoin omrežja.

Bitcoin je majsko sejo zaključil v 30. 5% izguba. Po drugi strani pa je zlato imelo koristi od FUD-ov na kripto trgu, v istem mesecu pa se je povečalo za 7,6%.

Vlagatelji so zlato nad Bitcoinom izbrali kot varnejše zatočišče, saj so se bali, da bo višja inflacija okoli vogal. Posledično je plemenita kovina narasla za 3. 78% v aprilu, ko so se potrošniške cene v ZDA v najboljšem zagonu v zadnjem desetletju zvišale na 4,2%. Naslednji mesec se je, kot je navedeno zgoraj, zlato nadaljevalo rasti ob podobnem navzgor indeksu cen življenjskih potrebščin, ki je narasel na 5%.

Core PCE, najprimernejša metrika Zvezne rezerve za merjenje inflacije , je maja skočil na letno stopnjo 3,4%, najvišjo v 29 let.

Jerome Powell, zvezni Predsednik rezervata je bil odločen glede naraščajoče inflacije, ko je povišanje cen označil za “prehodno naravo”. Nadalje je poudaril, da bo centralna banka ohranila svoje ekspanzivne fiskalne programe za zaščito ameriškega gospodarstva pred gospodarskimi posledicami pandemije koronavirusa.

Fed ohranja obrestne mere blizu ničle in kupuje $ 120 v višini milijard EUR državne obveznice in hipotekarni vrednostni papirji vsak mesec od marca 2020.

Krvavi junij

Junij se je pojavil kot edini mesec v drugem četrtletju, ki je zagledal Bitcoin in zlato v trendu v tandemu.

Bitcoin in zlato sta junija dosegla pozitivno korelacijo s Fedovim presenetljivim sokolskim tonom. Vir: TradingView.com

S sredstvi se je v dneh, ko se je približal dvodnevni seji politike Zveznega odbora za odprti trg, drugi teden junija, trgovalo na enak način. Uradniki Fed-a so napovedali, da bodo do konca leta 2023 morda dvakrat dvignili obrestne mere, leto prej, kot so predvidevali , da bi vsebovali prekomerne stopnje inflacije.

Tako Bitcoin kot zlato sta padla v tandemu po Fedovem sokolskem tonu. Zlato je zlasti preučil možnosti beleženja mesečne mesečne uspešnosti od 2016 . Padlo je 7. 40% ob objavi.

Medtem je Bitcoin v istem obdobju padel za več kot 8,5%.

Kaj sledi z Bitcoini in zlatom?

Izvedena je bila raziskava vodilnih ekonomistov Financial Times ugotovil, da večina izmed njih pričakuje, da bo Fed do konca leta dvignil obrestne mere , ki se natančno poravna s piko na i uradnikov centralne banke.

Ekonomisti pričakujejo 50 bazične točke višje stopnje do decembra 2023. Vir: Financial Times

Carsten Fritsch, analitik pri Commerzbank AG, je priporočil spremljanje ameriškega dolarja za merjenje moči zlata v prihodnjih zasedanjih, pri čemer je opozoril, da se je junijska velika vleka plemenite kovine pojavila zaradi krepitve zelene rezerve.

ZDA indeks dolarja, merilo za merjenje moči dolarja glede na košarico vrhunskih fiat valut, se je povzpel na enotedensko najvišjo vrednost pri 92. 433 v sredo.

Indeks ameriškega dolarja doseže enotedensko najvišjo vrednost, ko zlato pade. Vir: TradingView.com

“Zlato večkrat ni uspelo premagati 100 – dnevno drseče povprečje v zadnjem času dni, kar je bilo medvedje znamenje, “je Fritsch dejal za Bloomberg. “Zdaj obstaja tveganje, da do zdaj potrpežljivi vlagatelji ETF skočijo na prosto in prodajo svoja imetja. To bi okrepilo premik navzdol.”

Hkrati so bitkonski biki prejeli podobna opozorila kot kriptovaluta večkrat zagrabila s tveganji, da pade pod $ 30, 000, raven psihološke podpore.

Jill Carlson, partnerica podjetja v podjetju Slow Ventures, je za CNBC povedala, da so se institucionalni odlivi s trgov Bitcoin v zadnjem času zagnali in dodala, da morajo biti trgovci “previdni “o kriptovaluti.

Clem Chambers, izvršni direktor portala za finančne analize ADFVN.com, je Bitcoinu napovedal še eno polovico, pri čemer je opozoril, da se pod $ USD , bi kriptovaluto postavil na pot proti $ 20, 000.

Tu izražena stališča in mnenja so izključno avtorjeva in ne odražajo nujno stališč Cointelegraph.com. Vsaka naložbena in trgovalna poteza vključuje tveganje, pri odločanju morate izvesti lastne raziskave.

)

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments