0.9 C
Ljubljana
Saturday, December 4, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Ripple novice ZLOMI: Facebook se preimenuje v Meta, saj se fokus širi zunaj družbenih...

ZLOMI: Facebook se preimenuje v Meta, saj se fokus širi zunaj družbenih medijev

Sprememba imena odraža Facebookove naraščajoče ambicije onkraj spletnih družbenih medijev, medija, ki ga je pomagal zgraditi v zadnjih dveh desetletjih.

2021

Skupni ogledi

28

Skupaj deleži

BREAKING: Facebook rebrands to Meta as focus expands beyond social media BREAKING: Facebook rebrands to Meta as focus expands beyond social media BREAKING: Facebook rebrands to Meta as focus expands beyond social media BREAKING: Facebook rebrands to Meta as focus expands beyond social media

Facebook Inc. je v četrtek objavil, da je spremenil ime podjetja v Meta, kar je prva večja prenova velikana družbenih medijev.

Sprememba imena, ki odraža naraščajoče ambicije podjetja onstran družbenih medijev, je na konferenci Facebook Connect predstavil izvršni direktor Mark Zuckerberg. Spremno sporočilo za javnost je predstavilo vizijo podjetja za ustvarjanje »metaverse«, ki povezuje spletne družbene izkušnje in fizični svet.

Facebook Connect je letna konferenca, ki združuje razvijalce navidezne resničnosti, ustvarjalce vsebin in tržnike. Letošnji dogodek je močno osredotočen na koncept metaverse, ki se je razširil zahvaljujoč tehnologiji blockchain.

The imena aplikacij, ki jih izdelamo – Facebook, Instagram, Messenger in WhatsApp – bodo ostala enaka.

— Meta (@Meta) oktober 10, 2021

Premik na Meta je je v delu vsaj od poletja, ko je Facebook prvič napovedal oblikovanje nove ekipe, posvečene izgradnji svojega metaverse. Med svojim zadnjim razpisom o zaslužku je podjetje objavilo, da namerava v četrtem četrtletju razbiti Facebook Reality Labs – svoje podjetje s strojno opremo za virtualno resničnost – v svoj segment.

Medtem ko je izraz “metaverse” postal univerzalna fraza za podjetja, ki želijo premostiti virtualni in fizični svet, velja, da je uporaba kriptovalut velika korist za te okolja. To je zato, ker metaverzi uporabnikom omogočajo neposredno nakupovanje in prodajo virtualnih zemljišč, avatarjev in celo zgradb. Več projektov blockchain poskuša zagovarjati prehod na metaverzum, vključno z Axie Infinity, Decentraland in Enjin Coin, če naštejemo le nekaj.

Povezan:

Facebook pilotira novo kripto denarnico s Coinbase, Paxos