0.6 C
Ljubljana
Saturday, November 26, 2022

Zlomljeni ameriški regulator FTX in Sama Bankman-Frieda primerja z Berniejem Madoffom in njegovim Ponzijevim diagramom

- Advertisement -

Predsednica Zvezne družbe za zavarovanje vlog (FDIC) Sheila Bair primerja sestop kripto alternativnega FTX in njegovega starega izvršnega direktorja Sama Bankman-Frieda z omadeženim Ponzijevim diagramom Bernieja Madoffa. “Zdelo se mi je, da Bernie Madoff obožuje to tehniko,” je priznala.

Zlomljeno- navzdol Predsednica FDIC primerja FTX in Sama Bankman-Frieda s Ponzijevim diagramom Bernieja Madoffa Sheila Bair, najvišji ameriški regulator na neki ravni 2008 finančno katastrofo, je v ponedeljkovem intervjuju za CNN pojasnil, da obstajajo srhljive podobnosti med vzpon in padec FTX in starega izvršnega direktorja Sama Bankman-Frieda ter Bernieja Madoffa.

Bair je predsedoval Zvezni družbi za zavarovanje depozitov (FDIC) od 2008 do 2006. Zdaj sedi v upravnem odboru podjetja za infrastrukturo blockchain Paxos. Pojasnila je, da sta se vsak Bankman-Fried in Madoff izkazala za spretna pri zapeljevanju subtilnih kupcev in regulatorjev v ignoriranje rdeče zastavice, ki se skrivajo v grdi uri. FTX je vložil vlogo za poglavje gospodarski propad zadnji teden in Bankman-Fried je odstopil, ker je izvršni direktor. »Šarmantni regulatorji in kupci lahko odvrnejo od kopanja vase in opazovanja, kaj se zagotovo dogaja,« je opisal Bair in pojasnil: Zdelo se je zelo Bernie Madoff -obožujem to tehniko. Madoff je vodil največji Ponzijev načrt v zgodovini, cena približno $14.8 milijard . Kupcem je obljubil prekomerne donose, vendar pošteno kot vlaganje, je položil njihov denar v banko in plačal, po iskanju evidence podatkov, iz obstoječih in nedavnih kupčevih sredstev. Obsojen je bil goljufije, pranja denarja in drugih povezanih kaznivih dejanj, obsojen pa je bil na 90 let v zveznem zaporu. Madoff je aprila umrl v zaporu 12, zadnji letnik, v starosti 32. Bankman-Fried je na skrivaj nakazal približno $10 milijarde sredstev kupca iz FTX v njegovo drugo trgovanje podjetje Alameda Learn in domnevno šibka “backdoor” za nastavitev daleč od sprožitve računovodskih rdečih zastavic.

FTX je zbral svojih $32 milijardno vrednotenje z naložbami prevladujočih podjetij in tveganih podjetij kapitalske družbe, vključno z Blackrockom, Softbank in Sequoia. Bair je komentiral: Dosežete to mentaliteto črede, če se vsi vaši obiskovalci spletne strani in imena oznak lotijo kapital vlagajo, ste tudi vi dosegli. In to prispeva k kredibilnosti pri oblikovalcih politike v Washingtonu. Vse se hrani samo s seboj. Stari stol FDIC ni več vznemirjen glede implozija FTX, ki ogroža vaš celoten finančni stroj, tehnika, ki jo je izvedel Lehman Brothers 2006, pri čemer ugotavlja, da je kripto uravnovešen del širšega gospodarskega sistema in finančnega trga.

Druga možnost je, da kripto trg ostaja večinoma nereguliran, zaradi česar so kupci dovzetni, če nekaj se zlomi. Bair je poudaril: Čas je, da izberemo regulativni režim za kriptovalute in razločimo, kdo kaj ureja kot Stari regulator je dodatno obvestil kupce, naj bodo previdni in skeptičen. “Če se sliši preveč pravilno, da bi bilo čudovito, nedvomno je,” je priznala.

Ali zaupate staremu predsedniku FDIC glede podobnosti med padcem FTX in Sama Bankman-Frieda ter prepletanjem Ponzijevega diagrama Bernieja Madoffa? Navedite nas v komentarjih na pol spodaj.

Kevin Helms Študent avstrijske ekonomije Kevin je naletel na bitcoin v 2016 in je od takrat evangelizator. Njegovo prizadevanje je v varnosti bitcoinov, odprtih programih, omrežnih učinkih in presečišču med ekonomijo in kriptografijo.


Zasluge za sliko : Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Zavrnitev odgovornosti: To besedilo je namenjeno najbolj vključujočim informacijskim zmogljivostim. To ni več takojšnja ponudba ali nagovarjanje k predlogu za odstranitev ali promocijo ali priporočilo ali zaznamek katerega koli blaga, ponudnikov in izdelkov ali podjetij. Bitcoin.com ne predstavlja več investicijskih, davčnih, prijetnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti ustvarjalec nista kriva, neposredno ali končno, za kakršno koli poškodbo ali izgubo, ki je nastala ali domnevno pripisana uporabi ali zanašanju na kakršno koli razkritje, blago ali ponudnike in izdelke, ki so omenjeni tukaj.

2022

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -