0.9 C
Ljubljana
Saturday, December 4, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Zvezna varnostna služba Rusije išče pooblastila za pridobivanje informacij s kripto platform

Zvezna varnostna služba Rusije išče pooblastila za pridobivanje informacij s kripto platform

Federal Security Service of Russia Seeks Powers to Obtain Information From Crypto Platforms

Zvezna varnostna služba Ruska federacija je izdala osnutek odredbe, ki svojim agentom omogoča, da zahtevajo informacije od platform za kriptovalute med drugimi organizacijami. Ta poteza je sledila spremembam protikorupcijske zakonodaje

v Rusiji, je zapisala agencija.

FSB želi dostop do kriptografskih podatkov za protikorupcijske preglede v Rusiji

Glavni ruski organ pregona, Zvezna varnostna služba (FSB), se je odločila, da svojim zaposlenim podeli dodatna pooblastila za pridobivanje informacij od različnih organizacij in institucij v okviru prizadevanj za boj proti korupciji. Osnutek odredbe je bil objavljen za javno razpravo in FSB pozdravlja “neodvisno protikorupcijsko strokovnost” o tej zadevi.

V skladu z dokumentom bodo agenti FSB prejeli dovoljenje za vlaganje informacij zahteve pri kreditnih organizacijah, davčnih in državnih organih, pristojnih za vpis pravic na nepremičninah, med protikorupcijskimi inšpekcijskimi pregledi. V vrstnem redu so navedeni tudi »upravljavci informacijskih sistemov, v katerih se izdajajo digitalna finančna sredstva«.

Poteza je nastala po uvedbi sprememb ruske zakonodaje v zvezi z bojem proti korupciji. . Od 1. januarja 2020 se digitalna finančna sredstva, kot so kriptovalute, štejejo za lastnino v Rusiji. Podatki o imetjih kriptovalut morajo biti prikazani v izkazih poslovnega izida.

Zahteva izhaja iz predsedniškega odloka, ki ga je decembra podpisal Vladimir Putin 2020, v zvezi z izvajanjem zakona »O digitalnih finančnih sredstvih«. Če bo naročilo odobreno, bo naročilo vplivalo na izmenjave bitcoinov, saj bo FSB lahko pošiljal poizvedbe o teh platformah, je v poročilu zapisala kriptonovična agencija Forklog.

Putinov ukaz iz lanskega leta je prisilil vladne delavce v Rusiji, da razkrijejo svoje imetje kriptovalut. Predložiti so morali podatke o tem, kje so kupili digitalna sredstva in njihovo vrednost. Glede na dokument z dne novembra 10, 2020, morajo tudi otroci in zakonci državnih uslužbencev razkriti svoja sredstva v digitalni valuti.

Avgusta letos je ruski predsednik zadolžil več ministrstev in centralno banko, da preverijo informacije, ki so jih posredovali vladni uslužbenci o njihovih kripto premoženjih. Ta odredba je bila izdana kot del nacionalnega protikorupcijskega načrta države 2020-2024, ki je bil odobren z drugim odlokom, ki ga je podpisal ruski voditelj in objavljen v začetku istega meseca.

Ali menite, da bo nova odredba FSB zbrala javno podporo v Rusiji? Delite svoje misli o tej temi v spodnjem razdelku za komentarje.

Finder Survey: Nigeria's 24.2% Adoption Rating Is the Highest Rate of Crypto Ownership Globally

Finder Survey: Nigeria's 24.2% Adoption Rating Is the Highest Rate of Crypto Ownership Globally

Finder Survey: Nigeria's 24.2% Adoption Rating Is the Highest Rate of Crypto Ownership Globally

Finder Survey: Nigeria's 24.2% Adoption Rating Is the Highest Rate of Crypto Ownership Globally

Finder Survey: Nigeria's 24.2% Adoption Rating Is the Highest Rate of Crypto Ownership Globally

Oznake v tej zgodbi Finder Survey: Nigeria's 24.2% Adoption Rating Is the Highest Rate of Crypto Ownership Globally

protikorupcija, čeki, korupcija, kripto, kriptovalute, kriptovalute, kriptovalute, kriptovalute, odlok, digitalna sredstva, digitalna finančna sredstva, osnutek naročila, borze, fsb, poizvedbe, inšpekcije, Preiskave, Zakon, Zakonodaja, pridobiti, naročilo, Zahteva, Rusija, ruščina, Ruska federacija, varnostna služba

Finder Survey: Nigeria's 24.2% Adoption Rating Is the Highest Rate of Crypto Ownership Globally Finder Survey: Nigeria's 24.2% Adoption Rating Is the Highest Rate of Crypto Ownership Globally Finder Survey: Nigeria's 24.2% Adoption Rating Is the Highest Rate of Crypto Ownership Globally

Zasluge za slike

: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Zavrnitev odgovornosti

: Ta članek je samo informativne narave. Ne gre za neposredno ponudbo ali nagovarjanje ponudbe za nakup ali prodajo ali priporočilo ali potrditev katerega koli izdelka, storitve ali podjetja. Bitcoin.com ne nudi naložbenih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor nista neposredno ali posredno odgovorna za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno z ali v zvezi z uporabo ali zanašanjem na katero koli vsebino, blago ali storitve, omenjene v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments